Hent besparelser på IT Drift

Virksomheder bruger store omkostninger på små problemer når det drejer sig om den daglige it-drift.

Mange virksomheder oplever i dag at omkostningerne stiger på den daglige it drift. Tit kombineret med frustrerede ansatte som har svært ved at få systemerne til at virke.

Men har man prøvet at analyser på hvad er rent faktisk nødvendigt når det kommer til systemer, ligeledes kigget på kompetencerne hos de ansatte. I de fleste tilfælde er det ikke gjort.

  • TCO – Total Cost of Ownership, ROI – Return of Investment osv. Er ord der efterhånden har været brugt i IT Branchen i mange år, også i andre brancher men her har vi virkelig taget det til os. Men har man virkelig prøvet at kigge på hvad mange af de avancerede systemer virkelig hjælper med og lavet kalkulationer på hvorvidt det rent faktisk kan betale sig at køre med systemet. Ligeledes tænkt tanken igennem at det måske kunne gøres nemmere og billigere ved andre løsninger.
  • Har man kigget på sine medarbejdere, jeg ved godt det er lidt fy fy og sige men har medarbejderne egentlig de kompetencer der skal til for at betjene systemerne. Det handler jo i it som i alt muligt andet du skal kunne bruge alle de basal funktioner og vide hvordan du får ting til at fungere.
  • Kunne eventuelle online kurser være med til at sikre bedre kompetencer hos medarbejderne så de rent faktisk hævede produktiviteten samt lagde mindre belastning på IT Supporten. Her er jeg sikker på der er store besparelser at hente. Der findes idag masser af udbydere af online kurser etc. i alt fra word til outlook samt alt muligt andet. De er nemme hurtige og billige. Men de gør det væsentlig, de udvider kompetencerne væsentlig hos vores medarbejdere.
  • Hold fokus på den samlede omkostning. Men split den op i problemstillinger. Det er rigtig vigtig at kigge på hvorfor IT Omkostningerne tager fart. Analysere problemstillingerne løbende sammen med jeres IT leverandør. Og fortæl dem når i påtænker at udvide virksomheden på alle mulige måder. Dialog og analyse er vigtig. HUSK!
  • Og sidst men ikke mindst, hvor lang tid holder jeres udstyr. Ser i det som en force at bibeholde udstyret så længe som muligt for dermed at sikre investeringsomkostningerne ikke bliver for store. Man bliver overrasket over hvor meget det koster at holde gammelt udstyr kørende. Hold øje med den enkelte arbejdsstation, det betaler sig. skift inden det bliver alt for gammelt. Hardware koster ingenting i forhold til tabt medarbejder tid, kombineret med IT support omkostninger.

Tænk tankerne når i nu sidder og river jer i håret over de voksende IT omkostninger. Vær med i front og lad være med at læne jer tilbage og sig det har i ikke styr på, IT er for bøvlet. Nej det er det ikke, kig på om tingene virkelig kan betale sig og se fremad, vær progressive i jeres tilgang og stil krav til jeres medarbejdere om faglige kompetencer indenfor IT og giv dem muligheden for at blive bedre.

 

Micael Torp

Vis KommentarLuk Kommentar

Skriv en kommentar

%d bloggers like this: